Ten Hag ontroerd door heldenrol: 'Zo enorm gegund, hebben direct contact gehad'

Ten Hag ontroerd door heldenrol: 'Zo enorm gegund, hebben direct contact gehad'

13 februari - 07:02
14

Dat Sébastien Haller met Ivoorkust de Afrika Cup heeft gewonnen én de winnende goal maakte in de finale, ontroert Erik ten Hag. De twee werkten nauw samen bij FC Utrecht en later ook bij Ajax.

Het verhaal is bekend: vlak nadat Haller Ajax voor ruim dertig miljoen euro verruilde voor Borussia Dortmund, werd er teelbalkanker bij hem geconstateerd. "Dit hoogtepunt is Seb zo enorm gegund na alles wat hij heeft meegemaakt. Zijn verhaal is natuurlijk superemotioneel. De zware ziekte waar hij mee te maken heeft gehad en dan zo terugkomen", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf.

Ten Hag, inmiddels anderhalf jaar manager van Manchester United, roemt de persoonlijkheid van Haller. "Hij is een fantastische persoonlijkheid, een echte teamplayer. Eigenlijk past dat niet bij een spits, maar zo stelt hij zich altijd op. Hij is bescheiden en nederig, gewoon een geweldige speler om in je ploeg te hebben." De trainer heeft nog altijd goed contact met de spits. "Ik heb zondagavond na de finale direct even contact met hem gehad. Ook tijdens zijn ziekteperiode is er frequent contact geweest. Ik heb hem zoveel mogelijk proberen te steunen."

"Hij was natuurlijk pas net twee weken weg bij Ajax, toen de ziekte werd geconstateerd. Ook voor mij was dat een enorme klap", aldus Ten Hag. "De manier waarop hij ermee is omgegaan, verdient groot respect. Hij is niet gevlucht in boos zijn, maar heeft het direct aanvaard en heeft alles aangegrepen om zijn kansen op herstel te vergroten en weerbaar te zijn. Hij heeft zich geweldig teruggeknokt en dan is het mooi dat daar nu ook een zo verdiend sportief hoogtepunt op volgt."

Zie hieronder de winnende goal van Haller tegen Nigeria.