Mundo Deportivo: Barcelona wil astronomisch bedrag zien voor De Jong

Mundo Deportivo: Barcelona wil astronomisch bedrag zien voor De Jong

14 februari - 07:07 Laatste update: 07:25
179

Mocht Frenkie de Jong zijn zinnen zetten op een vertrek bij FC Barcelona, dan wil de Catalaanse club rond de honderd miljoen euro ontvangen. Dat weet Mundo Deportivo. De Jong reageerde nog niet op een contractvoorstel, terwijl Barça snel duidelijkheid wil.

Afgelopen week sijpelden er plots Spaanse berichten door dat de toekomst van De Jong bij Barcelona onzeker is. De Oranje-international heeft niks laten weten na een voorstel om zijn verbintenis te verlengen tot medio 2029. Barcelona wil echter dat De Jong 'zo snel mogelijk' een beslissing neemt: aangezien zijn huidige contract in 2026 afloopt, ziet de huidige nummer drie van Spanje dit als het ideale moment om te verlengen. Barça wil verder met De Jong, maar zal hem niet 'vastbinden'.

Wedden

Meer odds

Als de Nederlander wil vertrekken, dan wil zijn club cashen: volgens MD taxeert de Barça-leiding de transferwaarde van De Jong nu op zo'n honderd miljoen euro. Daarbij wijst Blaugrana naar transfers van Moisés Caicedo en Enzo Fernández, die voor respectievelijk 115 en 121 miljoen euro naar Chelsea vertrokken. Barcelona denkt dat genoeg clubs in actie willen komen, als De Jong op de markt komt.

In Camp Nou worden Chelsea en het Manchester United van Erik ten Hag aangewezen als mogelijke bestemmingen voor de 26-jarige middenvelder, terwijl ook Manchester City voorzichtig wordt genoemd. Al die clubs waren in een eerder stadium ook in de markt voor De Jong. Mocht de man uit Arkel voor honderd miljoen euro vertrekken, dan wordt hij de op één na duurst verkochte speler ooit voor Barcelona. Alleen Neymar leverde meer geld op (222 miljoen euro).