Barça wil Frenkie de Jong niet verkopen: 'Willen hart van het team niet raken'

Barça wil Frenkie de Jong niet verkopen: 'Willen hart van het team niet raken'

5 februari - 13:15
39

Frenkie de Jong mag deze zomer niet vertrekken bij FC Barcelona. Datzelfde geldt ook voor Ronald Araújo, zo benadrukt sportief directeur Deco. 

De financiële middelen zijn beperkt bij Barça, waardoor een grote uitgaande transfer ruimte zou kunnen maken om het elftal te versterken. Araújo en De Jong behoren tot de spelers met een hoge marktwaarde, maar Deco wil de twee niet kwijt. "Het plan is om niemand te verkopen en één of twee spelers aan te trekken", zegt de Portugees tegen La Vanguardia

Wedden

Meer odds

"Onze jonge spelers zullen weer een jaar extra ervaring hebben en de ploeg zal steeds meer in balans raken", gaat Deco verder. Hij kent echter ook de financiële situatie van Blaugrana. "Als we gedwongen worden om spelers te verkopen, dan zullen we dat proberen te doen zonder het hart van het team te raken."

Met beperkte middelen moet Deco onder meer proberen om João Cancelo en João Félix te behouden. De Portugezen worden gehuurd van respectievelijk Manchester City en Atlético Madrid. "Cancelo is onze rechtsback en heeft al veel bijgedragen. Félix begon heel goed en heeft ons punten opgeleverd. Het hangt van veel factoren af, want ze zijn geen eigendom van ons, maar we gaan het proberen."