Chelsea wilde Premier League domineren: 'We hebben met Van Dijk gesproken'

Chelsea wilde Premier League domineren: 'We hebben met Van Dijk gesproken'

14 februari - 16:40 Laatste update: 16:45
32

Antonio Conte kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als coach van Chelsea. In zijn eerste seizoen werden The Blues direct kampioen. Daarna hadden ze volgens Conte dominant kunnen worden, maar dit liet de club na.

"Na mijn eerste seizoen hebben we met Romelu Lukaku en Virgil van Dijk gesproken. Met hen erbij hadden we dat doel kunnen bereiken", aldus Conte in een interview met The Telegraph. Hetgeen Conte uiteindelijk niet voor elkaar kreeg bij Chelsea, lukte Pep Guardiola wel bij Manchester City. "Guardiola is de beste coach van de wereld. Wanneer je je kan meten met hem en zijn elftal, dan moet je als clubleiding ook bereid zijn om te blijven investeren", vervolgt de Italiaan.

Van Dijk speelde tot 2018 voor Southampton, en stond in zijn laatste periode bij The Saints naar verluidt in de belangstelling van de gehele Premier League-top. Uiteindelijk maakte de Nederlander in de winterse transferperiode de overstap naar Liverpool voor circa 85 miljoen. Lukaku verhuisde in de zomer van 2017 voor datzelfde bedrag van Everton naar Manchester United.

Conte stond na zijn periode bij Chelsea nog voor de groep bij Internazionale, alvorens hij terugkeerde in de Premier League. Hij was 76 wedstrijden de trainer van Tottenham Hotspur. Momenteel zit hij zonder werkgever.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!