El Karouani onder de indruk van ploeggenoot Hakimi bij Marokko

'Hakim Ziyech is een geweldige speler, maar wat Achraf Hakimi liet zien..'

17 februari om 12:30

Souffian El Karouani timmert niet alleen bij FC Utrecht aan de weg, maar kwam ook al tot drie interlands voor Marokko. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, vertelt hij over de grote namen waarmee hij bij het nationale team samenspeelde en licht hij één speler in het bijzonder uit.

El Karouani maakte zijn debuut voor Marokko tegen Guinee-Bissau, in een wedstrijd die met 0-3 gewonnen werd. Direct stond de huidige verdediger van FC Utrecht met de nodige grote namen op het veld, zo vertelt hij in gesprek met Dennie van Laar en Kaj Ramsteijn. "Nayef Aguerd, Achraf Hakimi, Roman Saïss, Aymen Barkok, Yassine Bounou, Soufiane Boufal, Sofyan Amrabat. Munir El Haddadi speelde ook", aldus El Karouani, die tien minuten voor tijd het veld mocht betreden.

Het debuut is voor de 23-jarige vleugelverdediger een hoogtepunt in zijn carrière, ondanks een klein smetje. "Het was in de coronaperiode, dus het is jammer dat er geen publiek was. Er was alleen familie. Dat is natuurlijk wel het mooiste, dat zij er bij zijn, maar het is wel jammer dat dat grote stadion in Casablanca niet vol zat. Maar ik denk dat dat voor mij wel het mooiste moment van mijn carrière was, mijn debuut voor het grote Marokko."

Over de speler die het meest indruk op hem maakte hoeft El Karouani niet lang na te denken. "Ik vond Achraf Hakimi echt niet normaal. Hij is zó goed en wat dat betreft een voorbeeld voor mij. Hij blijft gewoon gaan, een heel aanvallende back. Hij voert verdedigend ook zijn taken uit en ik denk dat hij het heeft laten zien bij heel veel grote clubs. Op de training stond ik vaak tegen hem. Dat is heel mooi, om tegen zulke mensen te spelen. Dan moet je weer met nieuwe situaties leren omgaan, dus daar leer je heel veel van. Tuurlijk is Hakim Ziyech een geweldige speler, maar ik schat Hakimi nog hoger in. Hij is echt van wereldklasse. In mijn ogen de beste speler bij Marokko."

Bekijk de #DoneDeal met special guest El Karouani hieronder of luister de show op Spotify! Check #DoneDeal!

FC Utrecht-opmars en dromen van Marokko & de Premier League met El Karouani!