El Karouani onderhield goede band met bondscoach Marokko

Botsingen met Ziyech en Mazraoui verklaard: 'Moest je maar mee leren leven'

16 februari om 12:40

Souffian El Karouani spreekt zich in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, uit over zijn ervaringen met de bondscoaches van Marokko. De linksback van FC Utrecht speelde driemaal voor de Leeuwen van de Atlas en merkte een verschil met de manier van trainen in Nederland.

Contact met de huidige bondscoach, Walid Regregui, heeft El Karouani niet. Diens voorganger, Vahid Halilhodzic gunde hem zijn interlanddebuut. "Ik heb goede ervaringen met hem. Ik moest bij hem gewoon hard werken, daarmee kon je jezelf in de picture zetten bij hem. Dan had je altijd kans om te spelen."

Hoewel de linksback van FC Utrecht te spreken is over de trainer, kreeg Halilhodzic veel kritiek te verwerken in zijn tijd als keuzeheer van Marokko. Onder meer omdat zijn band met belangrijke spelers als Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui verre van optimaal was. "Hij was heel erg op de regels, daar moest je maar mee leren leven", aldus El Karouani.

Tussen de manier van trainen in Nederland en die in Marokko zit een duidelijk verschil, constateert de vleugelverdediger. "In Nederland moet bijvoorbeeld een pass- en trapvorm volle bak. Alles moet goed zijn, met een hoog tempo. In Marokko is het tempo wat rustiger, en daar is de partijvorm dan weer meteen 200%."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!

FC Utrecht-opmars en dromen van Marokko & de Premier League met El Karouani!