De Jong analyseert rode kaart Heracles: 'Deed pijn, je moet spelers beschermen'

De Jong analyseert rode kaart Heracles: 'Deed pijn, je moet spelers beschermen'

16 februari - 23:02 Laatste update: 17 februari - 00:12
95

Luuk de Jong is van mening dat Heracles Almelo-aanvaller Bryan Limbombe vrijdagavond terecht met rood van het veld is gestuurd. De PSV-spits kreeg al in de openingsfase een tackle te verduren van de aanvaller. De Eindhovenaren wonnen met één man meer uiteindelijk vrij eenvoudig (2-0). 

"Het is altijd fijn als een tegenstander een vroege rode kaart krijgt", vertelt de trefzekere De Jong na afloop van de zege voor de camera's van ESPN. "Maar dan moet je er voldoende energie in stoppen. Dan is het ook lekker dat je snel de 1-0 maakt. We moesten nog 3- en 4-0 maken. We kregen ook genoeg kansen, maar vergaten ze af te maken."

Gevraagd naar het duel met Limbombe, is De Jong duidelijk. "Wat ik weet, is dat ik de bal wegtik en hij op mijn enkel ligt. Dat deed behoorlijk veel pijn. Hij probeerde wat te herstellen, en moet daarmee oppassen. Je kan er disussie over voeren, maar hij weet dat hij een gevaarlijke situatie ingaat. Als je zo'n tackle inzet, kan je iemand zo raken. Dan moet je een rode kaart accepteren. Dat deed de scheidsrechter goed. Je moet spelers beschermen."

Borussia Dortmund
Voor PSV en De Jong kan de focus nu op komende dinsdag, als deel één van het Champions League-tweeluik met Borussia Dortmund op het programma staat. "We staan er goed voor", vertelt de PSV-captain. "Veel jongens hebben minuten kunnen maken, sommigen hebben rust kunnen pakken. Alle energie gebruiken we nu voor dinsdag. Ik heb er zin in. Niemand hoeft gemotiveerd te worden. Dit wordt een andere wedstrijd. Met durf en lef hebben we een kans, maar makkelijk wordt het niet."