Van de Looi baalt van rode kaart en wijst naar PSV'er: 'Brengt hem uit balans'

Van de Looi baalt van rode kaart en wijst naar PSV'er: 'Brengt hem uit balans'

17 februari - 10:47
140

Erwin van de Looi vindt de rode kaart van Bryan Limbombe tegen PSV onterecht. De trainer van Heracles Almelo benadrukt dat Limbombe door Sergiño Dest uit balans werd gebracht.

Al na dertien minuten werd de missie van Heracles een stuk moeilijker door de rode kaart van Limbombe. De Belgische buitenspeler werd van het veld gestuurd na een charge op Luuk de Jong. "Ik ben trainer van Heracles, dus zal het misschien minder snel een rode kaart vinden. Ik vond het dus geen rode kaart", reageert Van de Looi, die zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 zag verliezen, bij ESPN.

"Ik denk dat het een voetbalactie is waarbij Limbombe de bal wil beschermen. Sergiño Dest hindert hem, raakt hem en brengt hem uit balans", legt Van de Looi uit. "Limbombe probeert de bal te beschermen en weg te tikken. De Jong is net iets eerder en gaat goed liggen. Hij wordt geraakt, maar met geen enkele intentie dat het in mijn ogen een rode kaart is. Zeker niet als je ziet waar het duel vandaan komt."

De Heracles-trainer meent dat ook bij PSV verrast werd gereageerd op de rode kaart. "Nogmaals ik ben trainer van Heracles, maar ik had het idee dat iedereen op allebei de banken wel verbaasd was."