Ex-ADO-speler gelinkt aan AC Milan: 'Ambitie om absolute top te halen'

Ex-ADO-speler gelinkt aan AC Milan: 'Ambitie om absolute top te halen'

17 februari - 11:32
30

De carrière van Finn van Breemen heeft een vlucht genomen sinds hij ADO Den Haag verruilde voor FC Basel. De twintigjarige verdediger werd in Italiaanse media al in verband gebracht met AC Milan en erkent dat Serie A-clubs achter hem aanzitten.

De Zwitserse topclub was vorige zomer bereid om liefst één miljoen euro te betalen voor Van Breemen, die geen moment twijfelde. "Ik heb de ambitie om de absolute top te halen. Ik dacht dat dit de juiste keuze was en ik klaar was voor het buitenland. Tot nu toe is het heel goed bevallen, maar het was wel een sprong in het diepe", zegt de 1.93 meter lange mandekker tegen Omroep West.

Van Breemen doet er alles aan om te slagen. "Ik weet wat ik kan, qua vaardigheden en qua voetbal, maar vooral ook hoe gedisciplineerd ik ben en hoe ik met mijn vak omga. Ik ben met trainingen altijd op tijd en sta als eerste op het veld. Ik doe altijd extra werk naast het schema dat we volgen", vertelt hij. "Op het veld ben ik sterk aan de bal met m'n linkerbeen en ik heb een goed inzicht. Daarmee onderscheid ik me ten aanzien van andere verdedigers, maar ook fit zijn is heel belangrijk." Daarom doet hij onder meer aan yoga. "Zo ben ik minder blessuregevoelig én kom ik tot rust."

Van Breemen werd in Italiaanse media al gelinkt aan AC Milan. "Er zal vast een kern van waarheid in zitten, maar ik weet ook dat het niet heel concreet was. Als er een bod was geweest, had ik daar nu waarschijnlijk wel gezeten", reageert hij nuchter. "Maar er zijn wel wat andere clubs geïnteresseerd, waaronder uit de Serie A. Bijvoorbeeld Udinese klopte heel erg op de deur en er was interesse vanuit België, maar dat was minder concreet." Door een contract tot medio 2027 kan Basel bovendien hoog in de boom zitten.

Volgens de Jong Oranje-speler is het 'eigenlijk van de zotten' dat hij in verband wordt gebracht met dit soort clubs. "Maar nog steeds denk ik, als ik hard blijf werken en trainen én ik speel, dan zijn dit uiteindelijk geen heel gekke stappen. Als ik zo door blijf gaan, kan ik het ver schoppen."