Kluivert ambitieus: 'Ik ga meer Premier League-doelpunten maken dan mijn vader'

Kluivert ambitieus: 'Ik ga meer Premier League-doelpunten maken dan mijn vader'

17 februari - 13:54
60

Justin Kluivert is de laatste tijd uitstekend in vorm bij Bournemouth AFC. Hij scoorde tot nu toe drie doelpunten in de Premier League en is daarmee op de helft om zijn vader, Patrick Kluivert, te evenaren. De 24-jarige buitenspeler is ervan overtuigd dat hij meer doelpunten kan maken in de Engelse topcompetitie dan zijn vader.

Kluivert is bezig aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau van Engeland. Afgelopen zomer kwam hij voor ruim elf miljoen euro over van AS Roma. Hij was tot nu toe drie keer trefzeker en is zeer gemotiveerd om meer doelpunten te maken dan zijn vader deed in de Premier League. Vader Patrick speelde slechts 25 wedstrijden voor Newcastle United waarin hij zes keer wist te scoren. "Ik moet over hem heen gaan, ik moet! Waarom niet? Ik heb geen lopende weddenschap met mijn vader, maar ik ga er wel een afsluiten", zegt Kluivert junior tegenover The Sun.

De voormalig Ajacied heeft nu in alle topcompetities van Europa gescoord. "Ik moet gewoon genieten van het spel, en dan zorgen mijn kwaliteiten voor de rest. Ik heb in zes landen gespeeld en overal doelpunten gemaakt." Door zijn achternaam stond er al vroeg druk op Justin, maar die druk heeft hij omarmd. "Het hebben van Patrick Kluivert als vader heeft mij gemaakt en gemotiveerd. Het was geen druk, maar het heeft de persoon gevormd die ik nu ben. Het motiveerde me gewoon om deze grote schoenen te vullen."

"Papa is mijn grootste fan en mijn grootste criticus. Maar hij zou me eerst vertellen wat ik verkeerd heb gedaan", zegt Kluivert junior. "Natuurlijk vertelt hij mij als vader ook wat ik goed heb gedaan, maar vooral wat ik fout heb gedaan." Bournemouth bivakkeert momenteel op een dertiende plek in de competitie. Zaterdagmiddag neemt Kluivert het met zijn team op tegen de oude club van zijn vader, Newcastle. De aftrap is om 16.00 uur op St. James' Park.