Trainer Frosinone ergert zich aan Huijsen na doelpunt voor Roma

Huijsen wekt irritatie bij trainer Frosinone: 'Ik vond hem respectloos'

18 februari om 23:07

Dean Huijsen heeft zich niet populair gemaakt na zijn doelpunt tegen Frosinone. De verdediger vierde zijn doelpunt door een 'stiltegebaar' naar het publiek te maken, door zijn wijsvinger op zijn mond te leggen. Waar eerder Roma-trainer Daniele De Rossi zich al kritisch uitliet over het gebaar, laakt na de wedstrijd ook de trainer van Frosinone de Nederlander.

Eusebio Di Francesco, de coach van Frosinone, was op de persconferentie niet te spreken over Huijsen. "Een jongen die bij ons zou komen spelen viert op deze manier een doelpunt tegen ons, dat is niet leuk. Hij zou mijn zoon kunnen zijn, dus ik wil dit niet te groot maken, maar hij moet leren dat je dit niet doet. In januari belde hij me nog op om te vragen wat ik van hem vond, maar vanavond vond ik hem respectloos."

Eerder liet Di Francesco zich ook al kritisch uit over de keuze van Huijsen voor Roma. "Ik sprak met hem omdat hij met mij wilde praten, niet andersom. Als we onszelf willen versterken, dan halen we wel een belangrijkere, of betere speler. Spelers moeten hier met plezier komen, in een omgeving waarin jonge spelers altijd de kans hebben gekregen om zich te ontwikkelen. Hier kun je nog fouten maken."