Sepp van den Berg ziet kansen voor PSV tegen Borussia Dortmund

In Duitsland heerst vertrouwen in Borussia Dortmund: 'PSV is geen Real Madrid'

20 februari om 08:59

In Duitsland wordt PSV gezien als een hele goede loting voor Borussia Dortmund. Er wordt rekening gehouden op een overwinning voor de Duitse ploeg, maar voor de Eindhovenaren lijken er kansen te liggen, met name op de counter.

Sepp van den Berg gaat tegenover VoetbalNieuws in op de aanstaande ontmoeting tussen PSV en Borussia Dortmund. Er is bij PSV vertrouwen in een goed resultaat en dit is volgens de verdediger niet onterecht. "Ik denk dat het een gelijkwaardige pot wordt", begint Van den Berg. "PSV is dit seizoen erg goed bezig. Het is een goed voetballende ploeg. Dortmund heeft hele grote spelers, maar voor mijn gevoel loopt het daar niet heel lekker."

Waar in Nederland Borussia Dortmund wordt gezien als een gunstige loting voor PSV, is dat in Duitsland andersom niet anders. "PSV is geen Real Madrid", legt Van den Berg uit. Er zijn volgens de verdediger in Duitsland altijd hele hoge verwachtingen van Bayern München en Borussia Dortmund. "Ze houden er rekening mee dat Dortmund gaat winnen. Dortmund is de favoriet hier."

Onder Peter Bosz speelt PSV aanvallend voetbal, maar volgens Van den Berg liggen er kansen op de counter voor de Eindhovenaren. "Ze hebben niet de snelste centrale verdedigers. De kansen liggen op snelheid achter de laatste linie. Sowieso is de counter een goed wapen", blikt de Nederlander vooruit. "Dortmund is heel aanvallend ingesteld. Ze hebben goede spelers voorin lopen. Iedereen wil graag scoren en de bal hebben. Als PSV vanuit de omschakeling snel achter de verdediging kan komen liggen daar kansen."

PSV en Borussia Dortmund nemen het dinsdagavond om 21.00 uur tegen elkaar op in het Philips Stadion. Dit is het eerste duel in het tweeluik in de achtste finales van de Champions League. De return staat op het programma voor woensdag 13 maart in Duitsland.