'Geboren Nederlander en AS Roma-revelatie kan uitnodiging Spaanse bond verwachten'

'Geboren Nederlander en AS Roma-revelatie kan uitnodiging Spaanse bond verwachten'

20 februari - 11:32
101

AS Roma-verdediger Dean Huijsen wordt op korte termijn wellicht uitgenodigd door de nationale Spaanse voetbalbond. Marca weet dat de wereldkampioen van 2010 de geboren Nederlander op de korrel heeft, en serieus overweegt hem over een maand bij de selectie te halen. 

Huijsen werd op 14 april 2005 geboren in Amsterdam, maar trok op vijfjarige leeftijd al met zijn familie naar Spanje, waar hij kort in de jeugdopleiding van Málaga speelde, alvorens Juventus met de centrumverdediger aan de haal ging. Dit seizoen verhuurt de Oude Dame hem aan Roma, waar hij vanaf moment één hoge ogen gooit. Afgelopen weekend was hij nog op schitterende wijze trefzeker. 

Volgens het Spaanse Marca is de stormachtige ontwikkeling van Huijsen niet onopgemerkt gebleven bij de Spaanse voetbalbond. De RFEF zou de achttienjarige Huijsen, die overigens niet is ingeschreven voor de Europa League-campagne van Feyenoord-opponent Roma, al langer in de gaten houden. 

Zelf liet Huijsen zich in februari 2023 tegenover Voetbal International nog uit over zijn toekomst als international. Toen liet hij weten hoogstwaarschijnlijk niet in te gaan op een eventuele uitnodiging uit Spanje. "Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk. Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen", aldus Huijsen, die al interlands speelde voor Oranje O19.