Bosz wilde aanvallender wisselen in slot tegen Dortmund

Bosz miste Lang en Vertessen in slot tegen Dortmund: 'Wilde aanvallender wisselen'

20 februari om 23:54
Laatste update: 21 februari om 01:25

Peter Bosz had stiekem op meer gehoopt voor PSV in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het werd uiteindelijk een gelijkspel, maar de coach van de Eindhovenaren vertelde bij RTL dat hij stiekem hoopte met de zege weg te gaan. Toch miste Bosz ook wel wat aanvallende impulsen om die winnende goal te forceren.

"Een hele intensieve wedstrijd", luidt de eerste samenvatting van Bosz over het duel met Borussia Dortmund. "Ik had toch gehoopt dat we met de overwinning weg konden gaan. In de eerste helft had Malik Tillman veel grote kansen. In de tweede helft minder mogelijkheden, omdat die laatste pass niet goed was. Beide ploegen hadden hoog druk, waardoor er wat fouten kwamen, alleen dat lag ook aan het veld. Zag veel mensen wegglijden."

Met een aantal dingen is Bosz uiteindelijk blij na het gelijkspel. "Ik ben tevreden dat we qua intensiteit meekonden, want het was echt een heftige wedstrijd. Vond dat we achter goed stonden. In het begin kregen we de druk er niet goed op. Na rust gingen we met De Jong en Tillman druk zetten en ik vond dat dat beter ging. Alleen in de eindfase was de laatste pass net niet goed, of Johan Bakayoko die dan naar binnen komt en het schot te slap is."

Bosz baalt ook nog altijd van het gemis aan buitenspelers. De coach vertelt bijvoorbeeld dat hij graag Noa Lang of de vertrokken Yorbe Vertessen had ingebracht. "Het was gewoon heel moeilijk om aanvallend te wisselen. Hebben nu Pepi vanaf links laten spelen, wat hij nu niet is. We missen Noa natuurlijk met zijn acties. Maar onze kracht is wel dat we nog verse spelers in kunnen brengen nadat een tegenstander wat stukker zit. Dat deden we met Yorbe Vertessen bijvoorbeeld, maar dat kan nu helaas niet meer."