'Nederland vist definitief achter net: Huijsen al genaturaliseerd tot Spanjaard'

'Nederland vist definitief achter net: Huijsen al genaturaliseerd tot Spanjaard'

21 februari - 11:59 Laatste update: 12:23
98

De Spaanse krant Marca weet het zeker: Dean Huijsen is inmiddels genaturaliseerd tot Spanjaard. Nederland maakte nog kans om de in Amsterdam geboren verdediger voor Oranje uit te laten komen, maar de speler van Juventus zou nu definitief voor Spanje hebben gekozen.

Huijsen zou een uitnodiging hebben gekregen van de Spaanse bond, waar de verdediger dus op in is gegaan. De achttienjarige mandekker werd geboren in Amsterdam, maar hij verhuisde op zijn vijfde naar Spanje en doorlipe zijn jeugdopleiding bij Costa Unida en Malaga. Mede daarom mag hij ook uitkomen voor het Spaanse nationale elftal.

De verwachting is dat Huijsen in eerste instantie voor Jong Spanje gaat spelen. In dat geval blijft de deur voor Oranje in ieder geval theoretisch op een kier. Huijsen speelde eerder dit seizoen nog voor Oranje Onder 19, maar hij kreeg nog geen uitnodiging voor Jong Oranje. Het aparte is dat Huijsen een jaar geleden liet doorschemeren dat hij graag voor Nederland wilde uitkomen. "Thuis spreken we Nederlands en mijn hele familie komt uit Nederland, dus die keuze was niet moeilijk", vertelde Huijsen aan Voetbal International.

Sinds 2021 woont Huijsen in Turijn en speelde hij voor de jeugdopleiding van het grote Juventus. Afgelopen winter vertrok de mandekker op huurbasis naar AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad is Huijsen inmiddels een vaste kracht geworden.