Karsdorp krijgt complimenten van De Rossi bij AS Roma

Karsdorp krijgt eindelijk waardering in Rome: 'Gefocust één van besten van Europa'

21 februari om 19:30
Laatste update: 21 februari om 19:35

Daniele De Rossi heeft voor aanvang van het duel met Feyenoord heel wat mooie complimenten over voor Rick Karsdorp. De oud-speler van de Rotterdammers ging onder José Mourinho door een moeilijke periode, maar de nieuwe coach ziet het wel in hem zitten. Dan moet Karsdorp wel gefocust blijven.

De Rossi speelde als speler met en tegen Karsdorp, maar nu is hij dus zijn trainer. "Hij is een leuke jongen, met veel talent, kracht en snelheid. Soms is zijn positionering wat lager, omdat hij dan comfortabel speelt. Ik ben heel erg blij dat hij bij onze groep zit, maar hij moet elke minuut van de wedstrijd scherp blijven. Want als hij gefocust is, dan is hij één van de beste rechtsbacks van Europa", vertelt de Italiaan tegenover Vandaag Inside.

Dat Karsdorp zoals nu waardering ontvangt van zijn ploeg is niet iets van alle tijden. De 29-jarige verdediger maakte in 2017 de overstap naar Rome, maar vorig seizoen was zonder twijfel één van de zwaarste. De verdediger werd door voormalig coach Mourinho openlijk voor het blok gezet vanwege zijn inzet en later zelfs uit de selectie gezet. Later maakten de twee het wel weer goed, maar de ruzie duurde een aantal maanden.

Onder De Rossi is Karsdorp ook regelmatig weer basisspeler en dat doet de Italiaanse trainer niet voor niets. "Hij doet het geweldig. Hij speelt veel wedstrijden sinds ik hier ben, dus dat laat denk ik ook wel zien hoe blij ik met hem ben."