Koploper Liverpool dankzij trefzekere Van Dijk en Gakpo pas na rust langs Luton

21 februari - 22:24
20

Liverpool heeft woensdagavond op Anfield een ietwat moeizame overwinning geboekt op laagvlieger Luton Town. De zege van de Premier League-koploper had een hoog Nederlands gehalte. Zowel Virgil van Dijk als Cody Gakpo was trefzeker: 4-1.

Liverpool had eind vorig jaar al de nodige moeite met Luton. De promovendus wist destijds een punt over te houden aan het duel met de ploeg van manager Jürgen Klopp. Ook op Anfield hadden Van Dijk en co. het lastig tegen Luton, waar Tahith Chong een basisplaats had. Ondanks een aantal gigantische kansen voor Darwin Núñez, waren het de bezoekers die de voorsprong namen. Chiedozie Ogbene scoorde na een fraaie aanval.

Pas na rust slaagde Liverpool erin om zich terug te knokken in de wedstrijd, met dank aan de twee Nederlanders. Van Dijk toonde in minuut 56 zijn kopkracht, en knikte raak.

Nog maar net bekomen van de gelijkmaker, moest Luton alweer de 2-1 slikken. Gakpo scoorde, en deed dat eveneens met het hoofd. De aanvaller kreeg de bal slim mee van Alexis Mac Allister, en vond het net. Het is voor de voormalig PSV'er zijn vijfde Premier League-doelpunt van het seizoen.

In de slotfase liep Liverpool dankzij doelpunten van Luis Díaz en Harvey Elliot nog uit naar 4-1. Door de zege komt het nu op zestig punten. Daarmee heeft het er vier meer dan Manchester City, dat nog wel één wedstrijd minder gespeeld heeft.