Van Dijk staat op bij Liverpool: 'Wil belangrijk zijn bij standaardsituaties'

Van Dijk staat op bij Liverpool: 'Wil belangrijk zijn bij standaardsituaties'

22 februari - 11:47
12

Virgil van Dijk had een belangrijk aandeel in de 4-1 zege van Liverpool op Luton Town van woensdagavond. Hoewel er uiteindelijk een ruime overwinning werd geboekt, kwam de zege moeizaam tot stand. In de tweede helft was de aanvoerder van Oranje verantwoordelijk voor de gelijkmaker. 

"Het was een goede gelijkmaker", aldus Van Dijk tegenover de BBC. De centrale verdediger geeft aan veel waarde te hechten aan het dreigend zijn vanuit dode spelmomenten. "Ik wil belangrijk zijn bij standaardsituaties. Verdedigend en aanvallend. Ik stond vandaag wel vaker vrij, maar dan kreeg ik de bal niet."

Het ging voor Liverpool niet vanzelf tegen Luton, dat achttiende staat in de Premier League. Toch kijkt Van Dijk daar niet raar van op. "Luton is een goed team. Ze nemen soms grote risico's en als we dan de bal hebben, moeten we ze pijn doen. Uiteindelijk is het een mooie avond. Nu is het tijd om ons te richten op komend weekend", besluit de verdediger, verwijzend naar de finale van de Carabao Cup tegen Chelsea.