Heraclied hoort sanctie na tackle op De Jong: 'Vinden het geen schorsing waard'

Heraclied hoort sanctie na tackle op De Jong: 'Vinden het geen schorsing waard'

23 februari - 11:50
26

Bryan Limbombe is door de onafhankelijke tuchtcommissie geschorst voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat meldt Heracles Almelo vrijdag via de officiële kanalen. De aanvaller kreeg vorige week vrijdag rood na een overtreding op PSV-spits Luuk de Jong. 

Limbombe werd tegen PSV al na dertien minuten van het veld gestuurd, waarna de Heraclieden met 2-0 verloren. Het moment zorgde voor de nodige verdeeldheid. "Nee. Het is onbeholpen, onhandig. Voet op voet, maar dan hoeft het nog geen rode kaart te zijn", zei ESPN-analist Kenneth Perez. 

Aanvankelijk had Limbombe een door Heracles schikkingsvoorstel van drie duels (waarvan één voorwaardelijk) gekregen. Tijdens de zitting van afgelpen donderdag, eisten de aanklagers zelfs drie onvoordwaardelijke duels schorsing. Uiteindelijk valt het dus lager uit, en moet de aanvaller alleen het treffen met FC Utrecht van vrijdagavond aan zich voorbij laten gaan. 

"We vinden de overtreding nog steeds geen schorsing waard", vertelt technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de site van de Almeloërs. "De schorsing is echter na de sessie van gisteravond wel met één duel teruggebracht. Bovendien heeft nu in beroep gaan geen zin, omdat de wedstrijd schorsing blijft staan hangende het beroep."