Man City laat zich niet verrassen door oud-Eredivisie-spelers van Bournemouth

24 februari - 20:25
1

Manchester City heeft een minimale zege geboekt op bezoek bij Bournemouth. Dankzij een goal van Phil Foden houden The Citizens drie punten over aan het duel met de ploeg waar veel oude Eredivisie-bekenden op het veld stonden.

Om dicht in de buurt van koploper Liverpool te blijven, moest City winnen op bezoek bij Bournemouth. Bij de thuisploeg stonden Marcos Senesi, Justin Kluivert en Milos Kerkez in de basis. Nathan Aké speelde negentig minuten bij de Engelse kampioen.

Na ongeveer een kwart wedstrijd greep City de leiding. Erling Haaland ontsnapte bij Senesi, waarna doelman Neto de poging van de Noor nog wist te keren. In de rebound was het alsnog raak: Foden maakte zo de 0-1. In het restant van de wedstrijd had de formatie van Pep Guardiola het echter niet makkelijk. City had vooral de bal, maar ook Bournemouth kreeg nog wat goede kansen.

Desondanks werd er na de treffer van Foden niet meer gescoord in het Vitality Stadium. City pakt daardoor drie punten en verkleint het gat met koploper Liverpool weer tot één punt. Bournemouth staat nu veertiende.