Goal van Malen niet genoeg: Dortmund na duel met PSV onderuit tegen Hoffenheim

25 februari - 19:25
36

Borussia Dortmund is vijf dagen na de Champions League-ontmoeting met PSV in eigen huis onderuit gegaan tegen het Hoffenheim van Wout Weghorst. Donyell Malen scoorde al 21 na minuten spelen, maar Die Borussen moesten uiteindelijk drie doelpunten slikken: 2-3.

Hoffenheim begon werkelijk flitsend aan de wedstrijd in het Signal Iduna Park. Al na twee minuten spelen lag de bal in het net. Spits Ihlas Bebou, die werd opgesteld ten faveure van Weghorst, profiteerde van slecht verdedigen door de Dortmund-defensie.

Al snel werd het 1-1. Malen, die midweeks indruk maakte in Eindhoven, tikte van dichtbij binnen uit een hoekschop. De Oranje-international krikte zijn seizoenstotaal daarmee op naar tien treffers. Kort na de gelijkmaker zette Nico Schlotterbeck Dortmund op voorsprong. Dat was ook de ruststand.

In het tweede bedrijf ging het mis voor de Duitse topclub. Dankzij twee treffers van Maximilian Beier keek het in minuut 64 pardoes tegen een 2-3 achterstand aan. Die schade maakte Dortmund niet meer ongedaan. Het gat met nummer vijf RB Leipzig bedraagt nu één punt, in het voordeel van BVB. Op 13 maart is de return tegen PSV.