Martha reageert op forse kritiek Van 't Schip: 'Voetbalwereld is hard'

Martha reageert op forse kritiek Van 't Schip: 'Voetbalwereld is hard'

26 februari - 23:03
26

Ar'Jany Martha heeft zich uitgelaten over de stevige kritiek die John van 't Schip onlangs op hem had. De oefenmeester liet zich voorafgaand aan het duel met FK Bodø/Glimt opvallend kritisch uit over Ar'Jany Martha en verweet hem onder meer dat zijn instelling niet goed genoeg was. Voor de camera van ESPN gaat Martha in op de situatie.

"Wij zijn een profclub en geen liefdadigheidsinstelling", sprak Van 't Schip over Martha. "Dat hoort ook bij het proces waar hij in zit. Je moet wel presteren en goed spelen en dat deed hij duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je staat in het veld en dat was wat mij betreft gewoon niet goed genoeg. Het was niet zo dat we voelden dat daar iemand stond, die er vol voor ging."

"Het is niet dat ik me extra wil laten zien. Ik moet gewoon doen wat ik altijd doe en daar houd ik me gewoon aan", zo spreekt Martha uit na de wedstrijd van Jong Ajax tegen Telstar, die door de Amsterdammers met 0-3 werd verloren. Hoewel hij aangeeft het liever alleen over de wedstrijd te hebben, geeft hij uiteindelijk toch aan hoe hij omgaat met de kritiek. "Het is gewoon een harde wereld. Je moet het gewoon accepteren en weer doorgaan. Zo gaat het nu eenmaal, de voetbalwereld is hard." Op de vraag of John van 't Schip heeft gezegd wat Martha moet doen om zich terug te vechten, zegt de back dat hij 'gewoon zijn ding moet blijven doen'.