NEC-coach Meijer plaagt Kraay na halen bekerfinale

NEC-coach Meijer vergeet rustspeech na behalen bekerfinale: 'Heb geen idee meer'

27 februari om 23:12

NEC-trainer Rogier Meijer was na het halen van de bekerfinale ten koste van SC Cambuur zo euforisch, dat een echte wedstrijdanalyse er niet meer in zat. De coach van de Nijmegenaren probeerde in plaats daarvan zijn gevoel van blijdschap uit te drukken en daarbij maakte hij ook nog een geintje over een iconische filmpje van interviewer Hans Kraay jr.

"Het was echt gekkenhuis. Ik zat er zelfs nog even aan te denken om mijn jasje uit te doen", grapt Meijer over het iconische filmpje van ESPN-interviewer Kraay. "Het laatste half uur was alleen maar knokken. We maken een mooie goal, die 2-1. Het was geen goede wedstrijd, want na die achterstand moesten we ons terugknokken. Dat is alleen ook wel weer heel erg mooi."

Eerder gaf Lasse Schone al aan dat Meijer vrij kalm was gebleven in de rust, maar wat de coach precies zei wist de oefenmeester zelf ook niet echt meer. "Ik heb in de rust gezegd, wat we doen moeten we beter doen. Wat dat inhoudt, weet ik ook niet precies. Na rust hebben we ook kans op kans gehad. Het was ook een kwestie van durven door te drukken of niet." Ook deelde hij nog complimenten uit aan een specifieke pupil. "Kodai Sano is zo’n fantastische speler, die speelde echt een hele goede wedstrijd."