Cambuur-spits in 'shock' na actie van Cillessen: 'Voelde alsof ik in de UFC zat'

Cambuur-spits in 'shock' na actie van Cillessen: 'Voelde alsof ik in de UFC zat'

28 februari - 08:10 Laatste update: 08:10
73

SC Cambuur-spits Robert Uldrikis heeft zich tijdens het verloren duel met NEC in de halve finale van de KNVB Beker verbaasd over Jasper Cillessen. Eerstgenoemde opende de score, waarna hij een knie van de doelman in het gezicht kreeg. 

Uldrikis zette Cambuur na 24 minuten spelen op voorsprong met een kopbal. "Het was een goede bal van Jeremy van Mullem. Fedde de Jong legde voor mij klaar, en ik kopte binnen. Maar misschien kun je dít wel zien", vertelt Uldrukis voor de camera van ESPN, doelend op zijn voorhoofd, waar een grote bult op zit.

Vlak voor zijn treffer werd de 25-jarige Let getorpedeerd door Cillessen. "Ik was in schock. De doelman kwam uit met zijn knie vooruit, het voelde alsof ik in de UFC zat. Een soort Jorge Masvidal. Ik zag dat de bal erin ging, dus ik was blij, maar toen voelde ik ineens dat mijn hoofd pijn deed. Daardoor kon ik ook niet juichen. Ik moest eerst even afwachten of het serieus was, of niet."

Uldrikis kon de wedstrijd uiteindelijk afmaken. "We hebben heel goed gespeeld. Veel op de lange bal ook, maar dat was ook het plan. Dat is een van mijn kwaliteiten. Ik ben sterk in de duels, met mijn hoofd en in het vasthouden van de bal. Ik ben blij met mijn goal, maar helaas hebben we er helemaal niets aan", besluit de aanvaller van Cambuur, dat uiteindelijk met 1-2 verloor.