AZ-talenten Kwakman en Addai balen na uitschakeling Youth League

'Waren erop gebrand te laten zien dat nieuwe gouden generatie op komst is bij AZ'

28 februari om 15:43

AZ-talenten Dave Kwakman (19) en Jayden Addai (18) balen na de uitschakeling in de Youth League. De Alkmaarders, tevens titelhouder, gingen na strafschoppen onderuit tegen FC Porto. Er was bij AZ geloof in een nieuwe succesvolle campagne, maar in de achtste finales zit het avontuur erop.

Volgens Addai voelt de nederlaag 'heel slecht'. "We geloofden dat we ver konden komen in de Youth League en waren erop gebrand om te laten zien dat er een nieuwe gouden generatie van AZ op komst is", aldus de aanvoerder in gesprek met de clubkanalen. "Dat hebben we niet gedaan en daar baal ik enorm van."

Kwakman is logischerwijs ook teleurgesteld na de nederlaag tegen FC Porto. "Penalty's blijven een kleine loterij", oordeelt de controleur, die het strijdplan goed uitgevoerd zag worden. "De ruimtes lagen er vaak voor ons als uitzakkende middenvelders. Daar hadden we misschien nog iets meer kunnen brengen, maar ik denk over het algemeen dat we zowel met als zonder bal goed hebben gedaan. We stonden goed, tot de laatste minuut", doelt hij op de gelijkmaker in blessuretijd.

Ook Addai zag AZ goed voor de dag komen tegen FC Porto. De Alkmaarders wilden de baas zijn in eigen huis. "Het laatste halfuur speelden we iets minder. Onze krachten vloeiden een beetje weg en daardoor hielden we het niet de hele tijd vol om hoog druk te zetten. Daarin hadden we beter onze momenten moeten kiezen", aldus de rechtsbuiten die in de strafschoppenserie zijn penalty miste. "Ik had geen spanning. Ik weet dat ik een penalty kan nemen en heb het al veel vaker goed gedaan, maar nu ging het toch mis."