Ajax deelt halfjaarcijfers: winst, grote omzet-daling en negatieve voorspelling

Ajax deelt halfjaarcijfers: winst, grote omzet-daling en negatieve voorspelling

28 februari - 19:25
122

Ajax heeft woensdagavond de halfjaarcijfers gepresenteerd. De Amsterdammers behaalden in de eerste helft van het seizoen 2023/24 een nettowinst van 27,2 miljoen euro, een bedrag dat voornamelijk tot stand is gekomen uit de verkoop van spelers aan het begin van dit seizoen.

Ajax heeft de cijfers gepubliceerd op de eigen clubsite. Onder het kopje 'kerncijfers' staan de belangrijkste financiële ontwikkelingen onder elkaar. Naast dat de club een nettowinst van 27,2 miljoen euro behaalde, daalde de netto-omzet met 32 procent, naar 81,9 miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

Ook zijn de kosten met 7,4 miljoen euro gedaald naar 90,5 miljoen euro. In het verslag is te lezing dat die daling van de salariskosten grotendeels te maken heeft met de teleurstellende sportieve resultaten van de afgelopen periode. Ajax slaagde er niet in te overwinteren in de Europa League, werd vroegtijdig uitgeschakeld in de KNVB Beker en staat momenteel vijfde in de Eredivisie

Qua inkomsten van spelers verdiende de Amsterdammers in totaal 73,5 miljoen euro. Het verkocht onder meer Jurriën Timber aan Arsenal, en Mohammed Kudus en Edson Álvarez aan West Ham United. Daarnaast heeft een doorlopende kredietfaciliteit bij een bank afgesloten. Het was al bekend dat Ajax dat zou doen. De club voelde zich genoodzaakt die stap te zetten vanwege een tekort aan liquide middelen.

Toekomst
Wat betreft de toekomst, voorspelt Ajax een klein verlies. Dat alles heeft te maken met het feit dat het afzakte naar de Conference Leaue, en vanwege 'recente investeringen in de selectie', waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op de komst van Jordan Henderson.