'Zou boven onze stand zijn om Ajax te onderschatten, maar we zitten er goed in'

'Zou boven onze stand zijn om Ajax te onderschatten, maar we zitten er goed in'

28 februari - 16:58
47

Mike van der Hoorn en Nick Viergever kijken uit naar het duel met hun oude werkgever Ajax. Bij het duo van FC Utrecht leeft het gevoel dat er zondag iets te halen valt in de Johan Cruijff Arena, nu de Amsterdammers aan een dramatisch seizoen bezig zijn.

"Het is sowieso leuk om tegen je oude club te spelen en mensen zien waar je elke dag mee hebt opgetrokken, zoals teammanagers en fysio's. De rest is allemaal al weg. Zo snel gaat dat in de voetballerij", vertelt Viergever aan Voetbal International. Ook Van der Hoorn kent nog een aantal mensen bij Ajax. "Afgelopen jaren is het wel flink minder geworden, maar het is altijd leuk om in de Arena te spelen."

Voor Viergever was de Europa League-finale het mooiste moment bij Ajax. "Dat jaar hebben we onwijs mooie wedstrijden gespeeld en het leefde echt in Amsterdam. De finale was wel een teleurstellende wedstrijd. Ik word nog vaak herinnerd aan die lelijke goal tegen Schalke", aldus de verdediger. Van der Hoorn wist op zijn beurt de landstitel te pakken met Ajax. "Dat was een mooi moment. Samen met de doelpunten in de laatste minuten tegen Excelsior en FC Twente."

Viergever ziet dat de situatie bij Ajax dit seizoen beduidend anders is. Hij keert met vertrouwen terug in Amsterdam. "We moeten op de top van ons kunnen spelen om daar resultaat te halen. Daar zijn we ons bewust van", blikt hij vooruit. Van der Hoorn sluit zich daarbij aan. "Het blijft Ajax en wij kunnen Ajax niet gaan onderschatten. Dat zou boven onze stand zijn. Het feit is wel dat we er goed inzitten en met vertrouwen naar de Arena gaan. Wij willen daar winnen."