Eigen jeugd helpt Liverpool verder in FA Cup: achttienjarigen stelen de show

Eigen jeugd helpt Liverpool verder in FA Cup: achttienjarigen stelen de show

28 februari - 22:50
8

Liverpool heeft zich op een vrij comfortabele reden weten te plaatsen voor de kwartfinale van de FA Cup. The Reds wonnen met 3-0 van Southampton en maken dus kans op nog een prijs dit seizoen na de League Cup. Liverpool begon ook nog eens met een bizar jonge basiself.

Naast Cody Gakpo en Virgil van Dijk stonden er zes spelers bij Liverpool in de basis, die 21 of jonger zijn. De twee Nederlanders waren samen met Joe Gomez en Kostas Tsimikas de enige ‘routiniers’ in de basiself van Jürgen Klopp. Ryan Gravenberch zat niet bij de selectie. De middenvelder raakte in de finale van de League Cup geblesseerd en bleek nog niet fit genoeg om te spelen tegen Southampton.

Southampton, een ploeg die in de Championship nog altijd meedraait om promotie, leek eigenlijk vanaf het begin niet sterk genoeg voor Liverpool. De jonkies schoten goed uit de startblokken en lieten zich zien aan de staf. Buitenspeler Lewis Koumas deed dit uiteindelijk het beste. Hij maakte vlak voor rust de openingstreffer namens een sterker Liverpool.

Na rust kwam er met Ibrahima Konaté en Alexis Mac Allister weer wat meer routine in de ploeg van Liverpool, maar de jeugdspelers bleven het verschil maken. Ook Jayden Danns mocht na rust invallen en de achttienjarige aanvaller tekende in de slotfase voor de tweede goal van Liverpool. In de slotfase maakte hij ook nog zijn tweede en bepaalde hij de eindstand op 3-0. The Reds bekeren daardoor vrij gemakkelijk verder in de FA Cup, waardoor de ploeg na de League Cup kans maakt op nog een beker dit seizoen.