Vink ziet 'groot klasseverschil': 'Feyenoord en PSV van een ander niveau'

Vink ziet 'groot klasseverschil': 'Feyenoord en PSV van een ander niveau'

29 februari - 12:26
56

FC Groningen is donderdagavond in de halve finale van de KNVB Beker kansloos tegen Feyenoord, stelt Marciano Vink. De ESPN-analist stelt dat de Rotterdammers samen met PSV in Nederland 'van een ander niveau' zijn.

"Nee, nooit", antwoordt Vink stellig wanneer hem bij Voetbalpraat gevraagd wordt of er een scenario is dat Groningen ten koste van Feyenoord naar de finale gaat. "Je praat over de top van Nederland. Ze zetten wedstrijden, het maakt niet uit tegen wie, naar hun hand. Feyenoord en PSV zijn twee uitzonderingen in deze competitie. Ze zijn nagenoeg onverslaanbaar."

Vink legt uit dat er altijd een speler is die opstaat om de wedstrijd voor Feyenoord te beslissen. "Dan is het Geertruida, dan weer Wieffer", zegt hij. "Er is geen enkel scenario mogelijk dat Groningen vijftien keer op de helft van Feyenoord komt. Als Groningen thuis had gespeeld, had je nog een bepaald sentiment. Misschien waren ze dan 25 keer op de helft van Feyenoord gekomen en misschien hadden ze dan één keer gescoord. Maar dan wordt het alsnog 1-4."

"Het klasseverschil is zó groot", vervolgt Vink. "Feyenoord en PSV zijn gewoon van een ander niveau."