Bayern gaat Dier definitief vastleggen

'Bayern lijft directe concurrent van De Ligt komende zomer definitief in'

29 februari om 19:54
Laatste update: 29 februari om 20:17

Bayern München gaat Eric Dier komende zomer definitief overnemen van Tottenham Hotspur. Dat weet The Athletic donderdagavond te melden. De Engelse verdediger annex middenvelder is bij Der Rekordmeister een directe concurrent van Matthijs de Ligt

Dier werd begin dit jaar op huurbasis overgenomen van Spurs, waar hij op een zijspoor was beland. Hij tekende een contract voor de rest van dit seizoen, met een optie om zijn verblijf met nog eens twaalf maanden te verlengen. Dat gaat nu dus gebeuren, aldus het doorgaans goed geïnformeerde Engelse medium. 

Dier, voor wie Bayern vier miljoen euro aan huurkosten betaalde, speelt zodoende tot medio 2025 bij de Duitse topclub. Een bedrag om hem definitief in te lijven hoeft Bayern niet te betalen, want Dier loopt aan het einde van dit seizoen uit zijn contract bij Spurs. 

De ploeg van trainer Thomas Tuchel zou tevreden zijn over wat Dier tot dusver heeft laten zien. Of De Ligt, die niet geheel tevreden zou zijn over zijn huidige situatie, ook enthousiast wordt van dit nieuws, is nog maar de vraag. De twee spelen soms samen centraal achterin, maar zijn tegelijkertijd ook nog elkaars concurrent.