Terzic onder druk bij PSV-opponent Dortmund

Terzic ter discussie bij PSV-opponent Dortmund: 'Vader gestopt met lezen BILD'

29 februari om 21:23
Laatste update: 29 februari om 21:57

Edin Terzic probeert zich niet af te laten leiden door de kritiek. Duitse media schrijven in aanloop naar de return tegen PSV in de achtste finale van de Champions League dat de positie van de Borussia Dortmund-trainer onder druk staat.

Dortmund verloor zondag voor eigen publiek van Hoffenheim, terwijl een week eerder ook al niet werd gewonnen van VfL Wolfsburg en PSV. De toekomst van Terzic staat daardoor ter discussie, claimen Duitse media. De coach kan er weinig mee. "Ik ben gestopt met lezen over mezelf en laat die dingen niet te dicht bij komen", wordt hij geciteerd door Kicker. "Voor mijn vader was er altijd niets leuker dan elke dag BILD lezen. Hij deed dat zijn hele leven, totdat het over zijn zoon ging. Op een gegeven moment is het niet meer leuk."

Terzic weet hoe het werkt bij een topclub. "Om eerlijk te zijn verrast het me niet dat het na een week met twee gelijke spelen en een nederlaag onrustig wordt, als je bij een grote club werkt. Het is moeilijk om dat tegen te houden, tenzij de resultaten goed zijn." Die Borussen staan vierde in de Bundesliga, met een straatlengte achterstand op koploper Bayer Leverkusen. Het eerste duel met PSV in de knock-outfase van de Champions League eindigde in 1-1. De return is op 13 maart.