Slot over blessure van Stengs na Groningen-duel

Slot 'houdt rekening met ergste' voor blessure Stengs: 'Verschrikkelijk'

29 februari om 22:59
Laatste update: 29 februari om 23:05

Arne Slot is erg bang dat Calvin Stengs een zware blessure heeft opgelopen. De coach zag dat zijn aanvaller erg veel pijn had, maar hij kan nog niets zeggen over de heftigheid van de kwetsuur. Slot hoopt in ieder geval heel erg dat het niet ernstig is, want hij wil Stengs absoluut niet missen.

"Dat is verschrikkelijk om te zien", vertelt Slot tegen ESPN over de kwetsuur van Stengs. "We hebben daarna ook nog naar die tackle gekeken en dan hou je echt je hart vast. Dat hij nu pijn heeft is natuurlijk wel duidelijk, maar de exacte diagnose kunnen we nu nog niet geven. Dat zal de komende dagen moeten gebeuren. Ik houd wel rekening met het ergste, maar laten we alsjeblieft hopen dat dit deze jongen bespaard blijft."

Slot vertelt ook dat Stengs een andere speler is geworden door eerdere knieblessures. "Hij is nu al goed voor ons, maar ik heb ook nog met Calvin gewerkt voor zijn blessure. Toen was hij echt belachelijk goed, weergaloos. Dus ik vind het al zo verschrikkelijk voor hem, dat hij met deze knie door het leven moet. Het belemmert hem al, want de afgelopen weken ging het misschien over dat hij uit vorm is, maar mensen weten niet wat voor aanslag die wedstrijden op zijn lichaam zijn."

De coach van Feyenoord heeft de aanvaller echt nodig vertelt hij ten slotte. "Stengs is één van de weinigen die bij ons die creativiteit heeft. Ik mag er niet aan denken dat er nu weer iets ergs mis is. Het is alleen wel te vroeg om daar nu al uitspraken over te gaan doen. Laten we hopen dat het tranen zijn van de schrik."