Van 't Schip bevestigt blessure van Sutalo

Van 't Schip bevestigt blessure bij Ajax: Amsterdamse defensie moet op de schop

1 maart om 17:20
Laatste update: 1 maart om 17:39

Josip Sutalo is deze week uitgevallen op de training van Ajax. Het is niet bekend waar de centrumverdediger last van heeft, maar John van ‘t Schip bevestigt op de clubwebsite dat hij waarschijnlijk niet mee kan doen. Daardoor lonkt een basisdebuut voor Ahmetcan Kaplan.

"Sutalo deze week is uitgevallen op de training", bevestigt Van ‘t Schip. Daarna vertelt de coach dat Kaplan daardoor kans maakt op een basisdebuut. "We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal. Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht."

De laatste weken is Sutalo regelmatig de kop van jut als Ajax verliest of minder spel laat zien. De verdediger werd afgelopen zomer voor twintig miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb. Sinds zijn komst heeft Sutalo nog geen enkele keer echt kunnen overtuigen. De Kroaat is doorgaans wel basisspeler in het centrum van de Amsterdammers. Jorrel Hato is vaak zijn partner.

Ook deelde Van ‘t Schip een update over de blessures van Steven Berghuis en Steven Bergwijn. Zij zullen er tegen FC Utrecht nog niet bij zijn. "Berghuis is nog twijfelachtig. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben", vertelt Van ‘t Schip over Berghuis. Bergwijn trainde volgens de coach vrijdag weer op het veld, maar is ook nog niet speelklaar. Jordan Henderson is wel inzetbaar.