Onbegrip na transfers Sutalo en Ivanusec: In Kroatië was er veel kritiek

Onbegrip na transfers Sutalo en Ivanusec: "In Kroatië was er veel kritiek"

25 februari - 09:33
37

Ajax en Feyenoord deden de afgelopen zomer veel zaken in Kroatië, maar de transfers van Josip Sutalo en Luka Ivanusec deden in het land veel stof opwaaien. Danijel Pranjić, bekend van zijn tijd bij sc Heerenveen, stelt dat er veel onbegrip was dat er voor de Nederlandse competitie werd gekozen door de twee internationals.

Pranjić stelt in gesprek met ESPN dat de transfers van Sutalo, Ivanusec en Borna Sosa naar de Eredivisie niet zonder kritiek gepaard gingen. "De Eredivisie staat op plek zeven of acht van alle competities", stelt Pranjić tegenover ESPN. "Om eerlijk te zijn was er in Kroatië best veel kritiek op de transfers van de Kroaten naar de Eredivisie. Pas toen ze uitlegden waarom ze voor Ajax of Feyenoord hadden gekozen, kwam er begrip."

Alle drie de Kroaten kwamen met hoge verwachtingen binnen bij de Nederlandse clubs, maar geen van allen heeft tot dusver echt kunnen overtuigen. Wat Pranjić betreft is de Eredivisie wél een goede competitie om in te groeien. "Voor mij was de Eredivisie als aanvallend ingestelde speler een geweldige plek om me te ontwikkelen, maar van de spelers die afgelopen zomer naar Nederland zijn gekomen is er geen die dezelfde stijl van voetbal heeft als ik destijds had", besluit Pranjić.