Ajax ontvangt sollicitatie voor trainerspost uit Engeland: 'Zeer geïnteresseerd'

Ajax ontvangt sollicitatie voor trainerspost uit Engeland: 'Zeer geïnteresseerd'

1 maart - 18:43 Laatste update: 19:55
155

Graham Potter ziet het wel zitten om aan de slag te gaan als trainer van Ajax, vertelt Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf. De 48-jarige Engelsman is naar verluidt 'heel geïnteresseerd' in de job.

Potter maakte tussen 2019 en 2022 furore bij Brighton. In september 2022 stapte hij in bij Chelsea, waar hij in april vorig jaar zijn congé kreeg. Sindsdien zit hij zonder club. "Vanuit Engeland hoor ik ook nog weleens wat. Een van de trainers daar die op dit moment heel geïnteresseerd zou zijn in Ajax, is Graham Potter", vertelt Van der Kraan in de podcast Kick-Off. "Hij bracht bij Brighton natuurlijk ook al een beetje het Ajax-voetbal."

"Hij is volgens mij vorig jaar ook al in beeld geweest, voordat Maurice Steijn om de hoek kwam", gaat de journalist verder. Destijds was Potter al 'zeer geïnteresseerd', benadrukt Van der Kraan. Ajax-watcher Mike Verweij is van mening dat Ajax voor een Nederlander moet gaan als opvolger van John van 't Schip, die normaliter na dit seizoen stopt als eindverantwoordelijke. Verweij noemt Pascal Jansen. "Hij was ook in beeld rondom de aanstelling van Steijn. Dat is wel een jongen met een AZ-verleden. Marijn Beuker en Alex Kroes hebben natuurlijk allebei bij AZ gezeten."

Potter kende een bescheiden carrière als voetballer in Engeland. Na zijn actieve loopbaan begon hij in het vrouwenvoetbal, waarna hij via Östersunds FK en Swansea City bij Brighton terechtkwam. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!