Van 't Schip over de vrije dagen die hij Ajax gaf

Van 't Schip geeft uitleg over dagen vrij voor Ajax-selectie: 'Lost niet alles op'

1 maart om 17:51

John van 't Schip heeft in een interview op de clubwebsite van Ajax gereageerd op de vrije dagen die hij zijn selectie heeft gegeven. De coach gaf zijn spelers vrijdag vrij, maar een deel van de selectie wilde op eigen initiatief toch trainen. Volgens Van 't Schip lost keihard trainen in ieder geval niet alles op.

"Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren terug te krijgen", vertelt Van ‘t Schip over de vrije dagen die de Ajax-selectie kreeg. Volgens hem is het belangrijk dat zijn spelers weer de scherpte gaan voelen. "Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing."

Volgens Van ‘t Schip moeten zijn spelers ook in het hoofd fris zijn. "Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien."

Van ‘t Schip speelt dit weekend met Ajax tegen FC Utrecht. Voor de coach en de Amsterdammers altijd een beladen wedstrijd. "Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd speciaal. De rivaliteit tussen de clubs is bekend. Voor FC Utrecht zijn dit de wedstrijden van het jaar. Ze zijn al een hele tijd ongeslagen en het vertrouwen is groot bij hen. Maar wij moeten gewoon winnen."