'Liverpool ziet alternatief voor gedroomde Klopp-opvolger Xabi Alonso in de PL'

'Liverpool ziet alternatief voor gedroomde Klopp-opvolger Xabi Alonso in de PL'

1 maart - 20:37 Laatste update: 21:04
6

Liverpool heeft Roberto De Zerbi hoog op het lijstje staan als kandidaat om Jürgen Klopp volgend seizoen op te volgen. Dat meldt The Guardian vrijdag. De 44-jarige Italiaan geldt als alternatief voor hun belangrijkste doelwit, Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso.

Mocht Liverpool er niet in slagen om Alonso aan te stellen als nieuwe manager, ziet de club De Zerbi als goed alternatief. De huidig manager van Brighton & Hove Albion imponeert al enige tijd bij de nummer zeven van de Premier League. Niet alleen Alonso en De Zerbi staan op het lijstje om Klopp op te volgen. Ook Rúben Amorim van Sporting CP en de Duitse manager Julian Nagelsmann zouden kandidaten zijn.

Wedden

Meer odds

Klopp vertrekt na dit seizoen bij Liverpool en de succestrainer van Leverkusen zou de gedroomde opvolger zijn. Liverpool kan daarbij rekenen op stevige concurrentie van Bayern München. Der Rekordmeister zou namelijk ook hengelen naar de diensten van Alonso. Leverkusen gaat momenteel aan kop in de Bundesliga en heeft acht punten meer dan nummer twee Bayern. Eerder meldde Sky Sports dat ook Bayern in De Zerbi een alternatief ziet voor Alonso.

Of De Zerbi openstaat voor een vertrek bij Brighton, is niet bekend. De Italiaan nam in 2022 het stokje over van Graham Potter, die destijds naar Chelsea vertrok. Voor zijn avontuur in Engeland werkte De Zerbi onder meer bij Sassuolo en Shakhtar Donetsk.