'Ik denk zelfs dat Volendam in de KKD niet in het linkerrijtje zou komen'

'Ik denk zelfs dat Volendam in de KKD niet in het linkerrijtje zou komen'

1 maart - 23:52 Laatste update: 23:55
26

Kees Kwakman is zich opnieuw rot geschrokken van zijn oude club FC Volendam. De analist vraagt zich af of Volendam in de Keuken Kampioen Divisie wél in het linkerrijtje zou staan. Volendam verloor vrijdagavond met 2-5 van bekerfinalist NEC.

"Kwalitatief is dit Volendam gewoon op alle punten niet goed genoeg", begint Kwakman bij ESPN. "Ik denk dat ze zelfs in de KKD niet in het linkerrijtje zouden komen." De analist schrok opnieuw van het niveau van zijn oude liefde tegen NEC. "Je ziet het terug in de wedstrijd. De eerste goal Damon Mirani, de tweede goal Josh Flint. Benaissa Benamar laat alleen maar zijn mannetje lopen." Volendam kreeg negen tegentreffers te verwerken tijdens de laatste twee wedstrijden.

Kwakman denkt dat het moreel bij Volendam in de groep enorm laag is. "Ik denk ook dat die jongens mentaal gewoon helemaal op zijn. Met wat er allemaal gebeurd is bij die club, vergis je daar niet in", besluit Kwakman. Volendam staat stijf onderaan de Eredivisie met dertien punten uit 24 wedstrijden. De laatste keer dat er werd gewonnen was op 16 december op bezoek bij SC Heerenveen (1-2).