Bekerfinalist NEC duwt Volendam in dieper dal en komt op gelijke hoogte met Ajax

1 maart - 21:53
36

NEC Nijmegen heeft op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam met 2-5 gewonnen. Hierdoor is de bekerfinalist in punten gelijk gekomen met Ajax. Volendam wint wéér niet en komt in een nog dieper dal terecht.

Heel even leek het op een droomstart voor Volendam. De negentienjarige Portugees Vivaldo Semedo zette de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong, maar door dat doelpunt ging een streep wegens aanvallend hands. Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Sontje Hansen was trefzeker voor de Nijmegenaren. Na een half uur verdubbelde Kodai Sano de voorsprong. Sano was in het bekerduel tegen SC Cambuur het goudhaantje door in de verlenging het winnende doelpunt te maken. Vlak voor rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Sylla Sow kopte de 0-3 tegen de touwen.

Na rust was het dan toch raak voor Semedo. De tiener deed op aangeven van Bilal Ould-Chikh wat terug voor Volendam. Tot heel veel meer leidde dat niet. De beste kansen in de tweede helft waren voor NEC, dat er lang over deed om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In minuut 78 gebeurde dat alsnog. Invaller Rober Gonzalez schoot NEC op 1-4, na een assist van rechtsback Bart van Rooij. Zach Booth bracht de stand nog op 2-4, maar spannend werd het niet meer. Het slotakkoord kwam van Lars Olden Larsen, de invaller bepaalde de eindstand op 2-5.

Dankzij deze overwinning klimt NEC naar een zesde plaats en heeft het nu evenveel punten als Ajax. De Amsterdammers komen zondag nog in actie tegen FC Utrecht. Volendam pakt dus opnieuw geen punten en lijkt in een uitzichtloze situatie te verkeren onderaan de Eredivisie.