Zaakwaarnemer Wijnaldum is het oneens met kritiek op de international van Oranje

Zaakwaarnemer Wijnaldum neemt het op voor zijn pupil én Saudi Pro League

2 maart om 10:40

Ronald Koeman heeft in de voorselectie van Oranje een plek ingeruimd voor Georginio Wijnaldum. Dit zorgde voor de nodige kritiek van de Nederlandse voetbalfans. Volgens de trainer en de zaakwaarnemer van de middenvelder komt zijn selectie echter helemaal niet uit de lucht vallen.

Humphry Nijman, de zaakwaarnemer van Wijnaldum, neemt het in gesprek met De Telegraaf op voor zijn pupil. "Hij is topfit. Dat zegt niet alleen zijn trainer Steven Gerrard, maar heeft Ronald Koeman ook live kunnen zien."

In februari ging de bondscoach samen met Nigel de Jong op bezoek bij Wijnaldum in Saudi-Arabië. "Toen de KNVB hier aanwezig was scoorde Wijnaldum. Hij maakte een goede indruk. Mensen reppen over 'de zandbak', maar het niveau van de Saudi Pro League is echt oké", aldus Nijman.

Volgens de belangenbehartiger van Wijnaldum krijgt de oud-aanvoerder van Oranje loon naar werken. "Hij heeft keihard getraind om na zijn scheenbeenbreuk bij AS Roma weer terug te keren op zijn oude niveau. Naast de trainingen bij zijn clubs, ging hij iedere dag met een privétrainer aan de slag. Hij is nu misschien nog wel fitter dan voor zijn blessure. Hij is een echte prof."

Ook Hans Kraay jr. sprong al in de bres voor de Nederlander. Bij ESPN vertelde hij dat hij het selecteren van de middenvelder helemaal niet zo gek vindt. "Voor mij is dat geen verrassing. Je vliegt niet voor niets naar Saudi-Arabië. Het is een voorselectie, het is niet zo dat hij morgen in de basis gaat starten", aldus Kraay.