'Feyenoord optimistisch: Rodriguez moet alsnog eerste zomeraanwinst worden'

'Feyenoord optimistisch: Rodriguez moet alsnog eerste zomeraanwinst worden'

2 maart - 15:35
81

Feyenoord blijft werk maken van de transfer van Luciano Rodriguez. Volgens 1908.nl hebben de Rotterdammers de race om de handtekening van de twintigjarige Uruguayaan deze week hervat. Rodriguez moet nog altijd de eerste zomerversterking worden.

Feyenoord is nog steeds hoopvol over een deal met de rechtsbuiten. Zeker nu enkele Amerikaanse clubs zijn afgehaakt, waaronder Charlotte FC. Rodriguez zou zelf bedankt hebben voor een avontuur in de Verenigde Staten, omdat hij naar Europa wil. De Nederlandse titelhouder besloot daarom weer om tafel te gaan met Liverpool Montevideo. Slechts enkele details lijken een akkoord nog in de weg te staan.

Feyenoord bereikte eerder al een principe-akkoord met Rodriguez en volgens 1908.nl houdt dat akkoord nog altijd stand. De aanvaller liet onlangs wel weten dat hij zelf had afgezien van een winterse transfer naar De Kuip. Dat had alles te maken met het percentage van de transfersom van twintig procent waar hij recht op meent te hebben. Dat is echter een kwestie tussen Rodriguez en Liverpool Montevideo. 

"Het aanbod van Feyenoord was héél goed vor de club, maar niet voor mij", vertelde Rodriguez een kleine twee weken geleden. "De transferdetails omvatten niet de twintig procent die ik zoek. Liverpool betaalt dat percentage niet. Ik kom uit een zeer bescheiden buurt en ik probeer ervoor te zorgen dat mijn familie niets te kort komt. Een economische aandeel in een transfer is voor mij belangrijk, maar in dit geval werd daar geen rekening gehouden."

Beide partijen zullen tot een compromis moeten komen, voordat Feyenoord een klap op de deal kan geven. De Rotterdammers willen vrij ver gaan voor de buitenspeler en denken aan een 'Ueda-achtig bedrag'. De Japanner kostte naar verluidt zo'n acht miljoen euro. De komst van Rodriguez wordt alleen maar waarschijnlijker als Feyenoord verzekerd is van Champions League-inkomsten.