Ajax werkt samen met Aziatische club Osaka

Ajax kondigt samenwerking met Aziatische club aan: 'Wereldwijd talent scouten'

4 maart om 09:24

Ajax gaat de komende drie jaar samenwerken met de Japanse club Gamba Osaka. Dat maken de Amsterdammers bekend via de officiële website. De samenwerking zal gericht zijn op het scouten van talent bij de Japanners.

Marijn Beuker, de directeur voetbal bij Ajax, is erg verguld met de samenwerking. "Deze samenwerking symboliseert ons doel om het internationale netwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd talent te scouten. We zijn erg blij om Gamba Osaka bij dit netwerk te voegen, een gerespecteerde club in Japan. Ons gezamenlijke doel is een omgeving creëren buiten de gebaande paden van de talentontwikkeling, zodat beide partijen er beter van worden."

Ook de president van Gamba Osaka, Tadashi Ono, is blij met de samenwerking. "Deze samenwerking focust zich op het voetballende aspect, maar ook op het zakelijke vlak. Ten eerste zullen we ook ervaringen en expertises met elkaar uitwisselen. Ook strategische data en inzichten in de Japanse en Europese markt zullen we met elkaar gaan delen. We verwachten dat dit voor beide clubs een verandering zal opleveren in de talentontwikkeling."

Ajax heeft al een samenwerkingsverband met meerdere clubs, maar daar komen de Japanners nu bij. Spelers uit dat land doen het de laatste jaren sowieso goed in de Eredivisie. Vorig seizoen was Koki Saito van Sparta een van de smaakmakers in Nederland, maar ook dit jaar heeft de competitie met Kodai Sano (NEC) en Koki Ogawa (NEC) twee Japanse uitblinkers. Gamba Osaka staat op dit moment derde in de hoogste Japanse competitie.