De Ligt spreekt zich uit over toekomst bij Bayern

De Ligt laat Bayern München in ongewisse: 'Ik denk niet na over mijn positie'

4 maart om 15:45
Laatste update: 5 maart om 09:17

Matthijs de Ligt wil op dit moment niet te veel nadenken over zijn toekomst bij Bayern München. De verdediger draait een moeizaam seizoen bij de Duitse topclub en moet het voornamelijk doen met een reserverol, als hij niet geblesseerd is.

In aanloop naar het Champions League-duel met Lazio wordt De Ligt gevraagd naar zijn toekomst bij Bayern München, aangezien hij geen basisspeler is. "Ik denk niet over mijn positie", vertelt de Nederlander op de persconferentie. "Ik ben heel gelukkig bij Bayern München. Natuurlijk heb ik tot nu toe geen gemakkelijk seizoen gehad en ik ben lange tijd geblesseerd geweest. Maar op dit moment voel ik me goed en ben ik fit. Uiteindelijk neemt de coach de beslissingen. Nu ben ik weer blessurevrij en voel ik me goed. Ik wil spelen en het team helpen waar ik kan."

Onder Thomas Tuchel krijgt De Ligt nauwelijks kansen in de basis, maar na dit seizoen vertrekt de Duitse oefenmeester. Het is de vraag wat dat voor de Oranje-international betekent. "Ik ben niet degene die dat analyseert", zegt de verdediger, die van mening is dat de spelers ook verantwoordelijk zijn voor de mindere prestaties. "Als de coach moet vertrekken, moeten we ook zeggen dat we het niet goed hebben gedaan. We zitten samen in deze fase en moeten er samen uit komen "

Met Bayern München staat De Ligt dinsdagavond tegenover Lazio in de Champions League. De Nederlander werkte eerder samen met Maurizio Sarri, de coach van de Italiaanse ploeg. "Ik heb een jaar met Sarri samengewerkt (bij Juventus, red.) en dat was erg tactisch. Het is altijd moeilijk om tegenover zijn teams te staan. We zullen sterk moeten zijn om de wedstrijd te winnen."