De Ligt laat zich zien bij zege van Bayern

De Ligt glundert na belangrijke rol in Bayern-zege: 'Kwaliteit is er nog steeds'

5 maart om 23:56

Matthijs de Ligt is erg blij dat Bayern München weer een stap in de goede richting heeft gezet. De Duitse club was de laatste weken bezig aan een slechte race, maar in de achtste finale van de Champions League schakelden de Duitsers Lazio uit met een 3-0 zege. De Ligt was zelf nog belangrijk met een mooie assist na enkele vervelende maanden.

"Voetbal blijft een aparte sport", grapt De Ligt na de tweede gewonnen wedstrijd in de laatste zes duels van Bayern. "De laatste weken waren lastig voor ons, maar je ziet dat we de kwaliteit hebben. Vandaag hebben we ook laten zien dat het zelfvertrouwen er nog is en dat we willen lijden om een wedstrijd te kunnen winnen. Dan zijn we inderdaad een topteam."

Bayern won dus weer een wedstrijd sinds 24 februari, maar De Ligt weet niet of de goede weg nu definitief is ingezet. "Het is altijd lastig om te zeggen of het lek nu boven is. We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en de volgende competitiewedstrijd wordt ook weer belangrijk voor ons. Dat we nu in de kwartfinale van de Champions League zitten, geeft een grote boost voor elke speler. Vandaag was een mooie dag."

De Ligt kende zelf ook een aantal moeilijke maanden met veel blessures en wat plekken op de bank. Tegen Lazio was hij weer belangrijk met een mooie assist op de 2-0. Wie de Nederlander in de volgende ronde van de CL wil treffen, weet hij nog niet. "Daar denken we niet over na. Dat weten we echt nog niet, want volgens mij zijn we ook één van de eerste teams in de kwartfinale. We zullen wel zien wie we loten, nadat alle kwartfinales klaar zijn."