Bayern geeft fans lichtpuntje en speelt zichzelf naar kwartfinale Champions League

5 maart - 22:51
30

Bayern München staat in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers wonnen in eigen huis met 3-0 van een tandeloos SS Lazio. In eigen huis wonnen de Italianen nog met 1-0, maar in de Allianz Arena hadden ze geen schijn van kans.

Coach Thomas Tüchel gaf Matthijs de Ligt weer een basisplaats tijdens de Champions League-wedstrijd. De Nederlander begon in de heenwedstrijd in Rome nog op de bank, maar in de Allianz Arena was hij basisspeler. Samen met Eric Dier vormde De Ligt het hart van de verdediging. Noussair Mazraoui zat niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure.

In de openingsminuten was duidelijk dat Lazio de aanval op wilde zoeken. Op een grote kans van Ciro Immobile na ging dit echter zonder dreiging. Bayern daarentegen ging wel op zoek naar de kansen en kreeg die ook. De druk zat er vol op en dat resulteerde voor rust nog in een voorsprong. Harry Kane maakte de knappe openingstreffer en vlak voor rust was het Thomas Müller met de tweede. Bij die goal was nog een rol weggelegd voor De Ligt, die met een volley de assist gaf.

De Ligt speelde over de gehele wedstrijd goed, want ook in de tweede helft zorgde de Nederlander ervoor dat Lazio weinig tot geen kansen kreeg. Bayern breidde de voorsprong zelfs nog uit via wederom Kane. De Engelsman maakte daarmee zijn 33e goal voor het kwakkelende Bayern. Door de overwinning op Lazio zorgden de Duitsers voor de tweede zege in de laatste zes duels. Een klein lichtpuntje dus in het nog altijd donkere München.