Solskjaer doet boekje open over Haaland en United

Solskjaer doet boekje open: 'Ik belde United: jullie moeten hem vastleggen'

6 maart om 09:33

Ole Gunnar Solskjaer heeft Erling Haaland in het verleden aangedragen bij Manchester UnitedThe Mancunians zagen op dat moment niets in de toen zeventienjarige spits van Molde FK.

Solskjaer was bij Molde de trainer van Haaland. "De zomer voor ik naar United ging (Solskjaer was tussen november 2018 en november 2021 werkzaam op Old Trafford, red.) belde ik de club en zei ik: jullie moeten deze jongen vastleggen. Hij wordt van topklasse", zegt de 51-jarige Noor in de podcast Stick to Football. "Ze zeiden: nee, nee, we hebben al genoeg rapporten gezien."

Haaland verruilde Molde uiteindelijk voor acht miljoen euro voor RB Salzburg. Ook toen de goalgetter in Oostenrijk speelde, drong Solskjaer bij de clubleiding van United aan Haaland in te lijven. "Dat zei ik al voordat hij één wedstrijd voor Salzburg had gespeeld. Hij had al getekend, maar speelde nog niet voor Salzburg", aldus Solskjaer. "Ik wist dat hij een afkoopclausule had. Wij (Molde, red.) waren ons ervan bewust dat niemand dat bedrag zou willen betalen."

Volgens Solskjaer ging het om een clausule van twintig miljoen euro. United besloot het advies van de Noor niet ter harte te nemen. Haaland imponeerde in Oostenrijk, waar hij in 27 wedstrijden 29 keer scoorde. Borussia Dortmund betaalde de twintig miljoen euro vervolgens wel en verkocht hem voor zestig miljoen euro door aan Manchester City, de grote rivaal van United.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!