Raiola voorkwam Italiaanse toptransfer Haaland: 'Ik had 50 miljoen voor hem over'

Raiola voorkwam Italiaanse toptransfer Haaland: 'Ik had 50 miljoen voor hem over'

1 maart - 08:22
12

Mino Raiola heeft in 2020 een stokje gestoken voor een transfer van Erling Haaland naar Napoli. De Italiaanse topclub had 50 miljoen euro over voor de spits van toen nog RB Salzburg, maar om dat te voorkomen klopte de wijlen zaakwaarnemer aan bij Napoli-president Aurelio de Laurentiis. 

"Ik kan het me nog herinneren toen ik Haaland ontdekte", blikt De Laurentiis terug in gesprek met Tuttomercato. "Ik vond hem een geweldige speler. Hij speelde nog bij Salzburg. Ik had 50 miljoen euro voor hem over."

Zo ver kwam het uiteindelijk niet. "Toen nam Mino Raiola me even apart. Hij zei: voor Haaland heb ik alles al geregeld. Maak je geen zorgen, maar ga hier nou niet tussenliggen." Toen trok De Laurentiis de stekker uit de deal. "De onderhadelingen waren onderbroken. Hij (Raiola, red.) had alles al geregeld voor Haaland", besluit De Laurentiis.

De Noorse superspits vertrok zoals bekend naar Borussia Dortmund, waarna hij na een zeer vruchtbare periode de overstap maakte naar Manchester City. Voor die club maakte hij afgelopen dinsdag nog vijf doelpunten tegen Luton Town (2-6).