United kondigt nieuw Old Trafford aan

Ambitie krijgt gestalte: United maakt serieus werk van 'nieuw' Old Trafford

8 maart om 17:57
Laatste update: 8 maart om 18:01

Manchester United gaat serieus werk maken van een nieuw stadion op de plek waar nu Old Trafford staat. Dat maakt de club vrijdagmiddag bekend. Een zogeheten 'joint task force' is aangewezen om het project, waarin het Theatre of Dreams uiteindelijk ingeruild moet worden voor een spikslinternieuw onderkomen, in goede banen te leiden. 

Het nieuws over de plannen voor een nieuw stadion hing al even in de lucht. Het Britse SkySports maakte vorige maand al bekend dat Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe eigenaar, die ambitie had. Het blijf niet bij ambitie, is nu duidelijk. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester United

  • logo

    Fulham

De task force gaat een groep verzamelen vanuit waar het miljardenproject op touwen wordt gezet. Het nieuwe stadion moet ook een boost geven aan de hele omgeving. Lord Sebastian Coe zal het proces in goede banen gaan leiden. 

Ook clublegende Gary Neville is betrokken. "Ik voel me enorm bevoorrecht om het feit dat ik honderden wedstrijden op Old Trafford heb gespeeld, en niemand kan die geweldige herinneringen ooit wegnemen. Maar Old Trafford heeft zich door de jaren heen ontwikkeld, en het is duidelijk dat we op een punt zijn beland waarop het moet veranderen, om ervoor te zorgen dat Manchester United een stadion van wereldklasse heeft, iets wat hoort bij de grootste club ter aarde."

De task force komt later dit jaar met de eerste aanbevelingen. Voor de realisitie van het project is volgens Henry Winter, journalist van The Times, overigens wel financiële steun nodig van zakenrelaties.