'Manchester United gaat verder met wederopbouw: toekomst van 21 spelers onzeker'

'Manchester United gaat verder met wederopbouw: toekomst van 21 spelers onzeker'

8 maart - 11:10
42

Bij Manchester United zijn 21 spelers onzeker over hun toekomst bij de club, zo schrijft Manchester Evening News. Uitgaande transfers bij de Engelse topclub zijn onvermijdelijk om ruimte te maken voor nieuwe versterkingen, dus staat er een vraagteken achter een groot deel van de spelersgroep.

Waar Erik ten Hag bij Manchester United begonnen was met het herbouwen van de club, moet er ook deze zomer worden doorgeselecteerd. Onder leiding van de oefenmeester heeft de club ongeveer 365 miljoen euro aan inkomende transfers uitgegeven en het is nog maar de vraag of Ten Hag ook komende zomer invloed gaat hebben op het transferbeleid. De toekomst van Ten Hag is al langere tijd onzeker, nadat de club in de handen kwam van Jim Ratcliffe.

Volgens het medium zijn onder meer grote spelers als Raphael Varane, Marcus Rashford, Casemiro en Harry Maguire in het ongewis over hun toekomst bij Manchester United en het lijkt erop dat ze uit kunnen kijken naar een nieuwe club. Ook voormalig Ajax-spelers Christian Eriksen en Antony mogen op zoek naar een nieuwe werkgever. 

Hiermee is het lijstje nog niet compleet. Tom Heaton, Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Jonny Evans, Sofyan Amrabat, Scott McTominay, Anthony Martial en Jadon Sancho mogen naar verluidt vertrekken uit Manchester. Daarnaast mogen de nodige verhuurde spelers, waaronder Mason Greenwood en voormalig PSV-target Facundo Pellistri, zoeken naar een nieuwe uitdaging. Niet alle spelers kunnen zomaar vertrekken bij Manchester United, maar de club moet eerste spelers verkopen alvorens ze versterkingen kunnen halen.