Buijs 'blij' dat Ajax-uitblinker niet startte: 'Hij is gewoon een machine'

Buijs 'blij' dat Ajax-uitblinker niet startte: 'Hij is gewoon een machine'

10 maart - 19:15
10

Danny Buijs vond het erg fijn dat Brian Brobbey niet in de basis startte bij Ajax. De trainer van Fortuna Sittard baalt daarom ook dat uitgerekend hij de gelijkmaker binnenschoot.

"Ik was al blij dat hij niet startte", vertelt Buijs over Brobbey voor de camera van ESPN. "Dan hoop je dat hij er ook niet in komt, maar dat gebeurde wel. Hij is gewoon een machine, zo simpel is het. Lichamelijk, de duels met hem aanvechten, dat heeft weinig nut. Die gaat bijna iedereen verliezen. Je moet de aanvoer naar hem eruit halen en dat hadden we op een paar momenten beter kunnen doen."

Wedden

Meer odds

De spits scoorde als invaller in de slotfase de 2-2 en bepaalde daarmee de einduitslag. "Ik ben natuurlijk blij met een punt, maar er heerst ook lichte teleurstelling, omdat je zo dicht bij de overwinning bent", vervolgt Buijs. "Over de hele wedstrijd gezien moet je realistisch zijn en tevreden zijn met een punt."

Vooral tijdens de sterke periode na de rust voelde Buijs dat zijn team wel eens een overwinning over de streep kon trekken. "Dat is de fase waarin je hebt afgedwongen dat je een resultaat boekt en het gevoel had dat je kon winnen. Op het einde word je teruggedrongen en lopen we misschien zelf te ver achteruit. Dan valt de bal nog een keer verkeerd. Dat is zuur", aldus de oefenmeester.